Over ons

Geschiedenis

De Matunkha Development Trust is op 26 juni 1995 geregistreerd in Malawi als een lokale niet-gouvernementele organisatie onder de naam: Future Vision Ministries. In 1995 heeft Future Vision Ministries het Chigwere project voor weeszorg en onderwijs in Rumphi, Noord Malawi opgestart, het huidige Matunkha Centre. Na het verkrijgen van land werden er klaslokalen gebouwd voor een basisschool. Meerdere Canadezen hebben er leiding gegeven.

In 1998 werd een samenwerking met Nederland opgestart. Bert Nanninga verhuisde met zijn gezin naar Rumphi en de Nederlandse Stichting ondersteunde het centrum zowel financieel, materieel als met vrijwilligers die op Matunkha kwamen werken.

Het centrum is door de jaren heen uitgegroeid en meerdere afdelingen en activiteiten zijn opgezet, zowel in de dorpen als op Matunkha zelf. In 2008 werd Matunkha in Malawi een volledig zelfstandige organisatie en werd de naam veranderd in Matunkha Development Trust. En al die jaren zijn er activiteiten gestart als het nodig was en gestopt als het werd overgenomen door de lokale overheid of organisaties ter plaatse.

Boek

Tiem en Ineke Selles werken al een aantal jaren als Nederlanders op Matunkha. Tiem heeft hier een boekje over geschreven. 

Wilt u dit boekje bestellen: Maak dan € 15 over op rekening NL 76 ABNA 0101 7469 54 tnv T. Selles en vermeld naam en adres 

Boek Leven in Afrika

Helpt u mee? Doneer hier met iDeal.
Direct doneren met iDeal:

Bedrag

Neem een kijkje bij ons in Malawi

Vacatures

IMG-20191028-WA0005~3

We vinden het altijd leuk als mensen,  die passen bij de identiteit van de stichting,  voor korte of langere tijd aan de slag willen in Malawi. Dat kan op elk willekeurig vakgebied.

U kunt ook in Nederland aan de slag voor de stichting in de thuisfrontcommissie, in het bestuur of in de fondsenwerving.

Zie voor de mogelijkheden bij de pagina Help mee. We hebben op dit moment ook een aantal specifieke vacatures. Kijk hiervoor op de vacaturepagina.

Contact

Stichting Matunkha

Voor meer informatie of fondswerving ideeën,
neem contact met ons op

Jaarverslagen

Jaarverslagen Stichting Matunkha Nederland:

Jaarverslagen Matunkha Centre (Annual report):

Beleidsplan

Standaardformulier  publicatieplicht