Onderwijs

Goed onderwijs voor alle kinderen is één van de pijlers van de ontwikkeling van Malawi. Tenthere Primary School, de basisschool op het centrum, is al sinds 2006 één van de beste scholen van het district. Matunkha ondersteunt de school door goede faciliteiten ter beschikking te stellen, onderwijzers aan hun lesverplichting te houden, de kinderen dagelijks een goede maaltijd te geven en de klassengrootte te beperken tot 35. De school heeft als aanname-criteria dat de helft van de kinderen een kwetsbare status moet hebben en dat de helft uit meisjes bestaat. Hierdoor hebben kwetsbare kinderen dezelfde kansen als kinderen uit rijkere gezinnen.

Op het centrum is ook een peuterspeelzaal. Hier worden kinderen van 1 tot 5 jaar opgevangen. Hierdoor wordt al een start gemaakt met de leerontwikkeling van deze kinderen.

Bij de school is een mooie speelplek. In Malawi is thuis weinig tijd en gelegenheid om te spelen, door op school de gelegenheid te geven om te spelen kunnen de kinderen verder ontwikkelen.

Er is een fonds voor scholieren van 14-18 jaar. Hieruit wordt voor zo’n 60 leerlingen het middelbare-school-geld betaalt zodat ze naar een middelbare school kunnen. Eens per jaar is er voor deze jongeren een retraite week op Matunkha waarin allerlei informatie en vaardigheden worden aangeboden.   

Matunkha verzorgt ook beroepsonderwijs voor jongeren. Er zijn verschillende opleidingen:
elektricien,  automonteur, timmerman, stratenmakerkapster, kleermaakster, streetfood-productie. Hiermee wordt gezorgd dat deze jongeren een toekomst kunnen opbouwen. Soms is er de mogelijkheid om met een microkrediet een duurzaam bestaan op te bouwen. 

Helpt u mee? Doneer hier met iDeal.
Direct doneren met iDeal:

Bedrag

Kinderen
Meisjes
0
Jongens
0
Leerkrachten
Volwassenen
0
Beroepsonderwijs
Jongeren
0
Kleuterschool
Peuters
0
Schoolfonds secundary school
Meisjes
0
Jongens
0