Gezondheidszorg

Het Matunkha Development Trust heeft een verpleegkundige in dienst die thuiszorg biedt aan zieken in de regio. Zij gaat op huisbezoek, doet verpleegkundig onderzoek en geeft adviezen en lichte medicatie. Er is regelmatig overleg met het lokale ziekenhuis.
Gezondheidsvoorlichting is een belangrijk onderdeel van het werk van Matunkha. Er wordt bijvoorbeeld advies gegeven rondom het voorkomen van ziektes zoals Covid 19 en hiv/aids. Ook worden trainingen gegeven aan zwangere moeders die hiv-positief zijn om te voorkomen dat ze het hiv-virus doorgeven aan hun kind. En er vindt voorlichting, screening en directe behandeling plaats voor baarmoederhalskanker. Daarnaast worden mensen getest op hiv en worden aidspatiënten begeleid.
Het centrum maakt veel gebruik van moringa poeder, dit is gemaakt van bladeren van de moringa boom. Veel mensen hebben een eenzijdig voedingspatroon, waardoor ze vatbaarder zijn voor bepaalde ziektes. Door het geven van moringa, waar veel vitaminen en antioxidanten in zit, wordt de weerstand vergroot en dat heeft een positief effect op de zieke.
En verder geeft het centrum ook begeleiding rondom gehandicapte kinderen. Families worden thuis ondersteund op dit gebied, bijvoorbeeld door het geven van uitleg en ondersteunend materiaal. Ook zijn er speciale dagen waarop ouders en kinderen naar Matunkha komen, de ouders krijgen dan voorlichting en de kinderen hebben een leuke dag.

Helpt u mee? Doneer hier met iDeal.
Direct doneren met iDeal:

Bedrag

Gebruik moringa
0 kg
Gehandicapten
0
Training Covid
0
Huisbezoeken
0
Zeep verstrekt
0
Bezoek kliniek
0
HIV test
0
Naar ziekenhuis verwezen
0
patiënten met aidsremmers
0