Dorpsontwikkeling

Wat betreft dorpsontwikkeling werkt Matunkha op verschillende gebieden zoals noodhulp, agrarische ontwikkeling, watervoorziening en ondersteuning van kinderen en jongeren.   In de dorpen werkt Matunkha met een netwerk aan (lokale) vrijwilligers. Zij maken het mogelijk dat het werk van Matunkha kan plaats vinden op al deze gebieden. Ze krijgen trainingen en geven problemen door aan Matunkha.
IMG-20191223-WA0004

Noodhulp 
Regelmatig geeft Matunkha noodhulp voor mensen en families die dit nodig zijn. Bijvoorbeeld door het betalen van schoolgeld of het geven van kleding, dakbedekking of voedsel. Deze noodhulp is altijd tijdelijk en individueel op basis van een beoordelingsonderzoek en samen wordt gekeken hoe het verder moet.

Agrarische ontwikkeling 
Er zijn ook vrijwilligers die een training hebben gehad over diergezondheidszorg, zij kunnen hun mede-dorpsbewoners helpen.  

Ook is er het geit-doorgeef-project. Arme gezinnen krijgen dan een geit, dit werkt in Malawi als bank want het is een waardevaste methode om geld te sparen. De eerste nakomeling van de geit gaat naar een ander gezin uit hetzelfde dorp. Zo helpt men elkaar verder.

Watervoorziening Watervoorziening is zeer beperkt in MalawiUit de (vervuilde) rivier wordt drinkwater gehaald, de was wordt erin gedaan en het dient als sanitair. Matunkha heeft gezorgd voor een watervoorzieningssysteem uit een schoon riviertje, de leiding loopt vanuit de bergen door een aantal dorpen en komt uiteindelijk op het centrum uit. Daarmee hebben 50 dorpskranen water en dus minimaal 3000 mensen schoon en fris water en worden ziektes voorkomen. Alle gebruikers betalen een klein bedrag om de kranen te kunnen gebruiken, dit geld wordt gebruikt voor het onderhoud van het systeem.

Kinderen en jongeren 
De kinderen en jongeren in de regio worden geactiveerd met activiteiten van de Childrens Corner en de Youth Clubs. Hier wordt voorlichting over verschillende zaken gegeven. Naar de kwetsbare kinderen wordt omgekeken en die worden betrokken, zo wordt de sociale banden ook versterkt. Er zijn speciale sessies met de kinderen en jongeren die een ouder/verzorger hebben verloren, om hen te helpen dit te verwerken.

IMG-20191217-WA0000~2

Helpt u mee? Doneer hier met iDeal.
Direct doneren met iDeal:

Bedrag

Noodhulp
Gezinnen
0
Lunch
Schoolkinderen
0
Aantal bomen
Bomen
0
Clubs
Kinderen
0
Hulp arme gezinnen
gezinnen: geiten
0
.
gezinnen: kippen
0
Watersysteem voor
gebruikers
0
in communities met
kranen
0