Help mee!

U kunt helpen door te doneren of vrijwilliger te worden, op Matunkha of in Nederland. 

We willen niet dat het gebied rondom Matunkha afhankelijk is van het centrum. We helpen waar mogelijk, maar ook veel werk blijft liggen. Daarnaast toetsen we regelmatig of onze activiteiten nog nodig zijn. 

Matunkha stoot soms ook activiteiten af die door de lokale gemeenschap zelf worden opgepakt. Maar veel werk wordt niet door de gemeenschap opgepakt en er blijft steeds nieuw werk komen. 

Het werk van Matunkha is dus nog niet af.  En we hebben uw hulp daarbij nodig! Doet u mee? Doneer via de knop hierboven, kijk hieronder voor de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk en kijk hier voor onze vacatures.

Onze vrijwilligers

In het verleden zijn er al veel mensen vanuit Nederland op Matunkha geweest. Wat hebben ze gedaan en welke impact heeft dat gehad op hen? Lees hieronder een aantal ervaringsverhalen. 

Vrijwilligers in Nederland

U kunt ook helpen als ambassadeur van Matunkha in Nederland. Bijvoorbeeld door sponsoracties op te zetten, voorlichting te geven in kerken of verenigingen of het mogelijk maken dat er een collecte wordt gehouden voor Matunkha. Informeer voor de mogelijkheden, u kunt dan informatie krijgen die u kunt gebruiken.  Ook de thuisfrontcommissie kan u ondersteunen. Wij komen graag langs om iets te vertellen.  

Esther van den Berg

Fransiska Sturrus​

Thuisfrontcommissie

Bert Huisman

Bezoek Matunkha voor korte of langere periode

Matunkha nodigt je uit voor een onvergetelijke tijd in Rumphi!
Je bent van harte welkom om voor korte of lange tijd te komen als vrijwilliger, stagiair of voor een vakantie.

Je verblijft op Matunkha waar goede huisvesting en faciliteiten zijn. Er is een restaurant en er zijn mooie huisjes met warm water, een klamboe en er is internet. Het is dichtbij het dorp Rumphi waar je een aantal boodschappen kunt halen. Wil je meer westerse producten, dan kan dat in Mzuzu. Je wordt ondergedompeld in de Malawische cultuur en kunt samenwerken met de medewerkers van Matunkha, zo leer je van elkaar. Vanuit het centrum zijn een aantal toeristische plekken te bezoeken zoals Vwaza Wildlife Park, de Nyika hoogvlakte en het grote Lake Malawi. Dit alles maakt een bezoek tot een bijzondere ervaring en het is een unieke mogelijkheid om het leven in Malawi mee te maken.

Vrijwilligerwerk
Je kunt de mensen in Malawi helpen door je tijd en kennis in te zetten als vrijwilliger. Geïnteresseerd om alleen of met anderen mee te bouwen aan het werk van Matunkha in Rumphi en omgeving?
Afhankelijk van jouw vaardigheden en interesses kun jij Matunkha helpen op onder andere de volgende gebieden:

  • Het repareren en bouwen van klaslokalen en gebouwen van Matunkha
  • Verzorgen van sportactiviteiten, creatieve activiteiten of Bijbelstudies voor de schoolkinderen op het centrum en in de dorpen.
  • Maar ook als je andere kennis en vaardigheden hebt, bent u van harte welkom.

Stagemogelijkheden bij Matunkha
Matunkha Centre heeft ruime ervaring in het coachen van vrijwilligers en stagelopers met verschillende achtergronden. De coaching start in Nederland en gaat door gedurende je verblijf in Malawi, waar onder meer een Nederlands echtpaar, die woont en werkt op Matunkha, voor je klaar staat.

Je werkt samen met de medewerkers van Matunkha, zo leer je van elkaar.

Je kunt met allerlei achtergronden stage komen lopen, neem contact op voor de mogelijkheden!

Er is veel mogelijk, zowel qua werkzaamheden als qua duur van het verblijf. Neem contact op voor de mogelijkheden.